Nyomtatásban az első publikáció

A Károli Gáspár Protestáns Kutatóközpont munkatársai elkészítették első publikációjukat, mely a „Gutenberg és a protestantizmus” témakörét járja körül. A kiadás két, a 2023. június 24-én, Szabadkán megrendezésre kerülő nemzetközi Károli fórumra készült jelentést, valamint az egyik angol nyelvű jelentés összefoglalóját tartalmazza.

A Kutatóközpont állandó munkatársa, dr. Mondovics Gábor Magyarországról első jelentése a zsidó nép történetének balkáni szegmensének tömör elemzését mutatja be, rövid áttekintést adva ezzel Szarajevóról, a „kis Jeruzsálemnek” is nevezett városról.

A második, angol nyelven megjelent tanulmány a Kutatóközpont állandó munkatársának, Sütő Damir PhD, kimerítő kutatása, amely a teológia és a jog, mint két elsősorban irodalmi, már-már retorikai tudományág kapcsolatának összehasonlító elemzését tartalmazza. A kiadvány az adott kutatás magyar nyelvű összefoglalóját is magában foglalja, amelyet Szűcs Csaba, a Kutatóközpont állandó munkatársa és Hevesi Robert készítettek el.

A Károli Gáspár Protestáns Kutatóközpont első kiadása hivatalosan 2023-ban kerül bemutatásra a Károli fórum részeként. A kiadvány a nyomtatott változat mellett elektronikus formában is elérhető lesz a Kutatóközpont honlapján.