Megtartották az első nemzetközi Károli fórumot

A Károli Gáspár Protestáns Kutatóközpont, 2023.06.24-én megtartotta az első nemzetközi Károli fórumot, melynek témája a „Gutenberg és a protestantizmus” volt. Az előadást a szabadkai Pro Musica Kamarakórus nyitotta meg Csikós Krisztina vezetésével majd Szűcs Kószó Izabella, a kutatóközpont elnökasszonya köszöntötte a résztvevőket. Az első nemzetközi Károli fórum díszvendégei Turay Zoltán, az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkatársa és Miszler Tamás, a pécsi Csorba Győző Könyvtár igazgatója voltak.

Az esemény során az érdeklődők két előadást hallhattak. Elsőként dr. Mondovics Gábor, történész, online formában tartotta meg az előadását melynek címe az „Egy nemzet történetének Balkáni része”. Ezt követően dr. Sütő Damir jog és teológia témakörű előadása következett. A Károli fórumon belül bemutatásra kerülő tanulmányok egy gyűjtemény fórmájában jelentek meg a Károli Gáspár Protestáns Kutatóközpont kiadásában. A kiadvány nyomtatot és online formában olvasható.

A fórumot követően pedig a Károli Könyvtár megnyitására került sor, ahol Szűcs Csaba tartotta meg köszöntő beszédét. A megnyitón belül sor került a fotópályázaton résztvevők díjazására is. Az első helyet a debreceni Vályi-Horváth Enikő nyerte meg „A középpont” című fényképével. A fotópályázat második es harmadik helyezettei Veréb Lidia és Lukácsevity Glória, mindketten Szabadkáról.