Sikeres találkozó az Alicantei Egyetemen

2023. szeptember 21-én munkatalálkozót tartottak az Alicantei Egyetemen a Társadalmi Fejlődés és Béke Intézet (Instituto Interuniversitario de Desarrollo Social y Paz), az Alicantei és a castellóni I. Giaume egyetemek közös kutatóközpontjának, és a szabadkai Károli Gáspár Protestáns Kutatóközpont képviselői. A Társadalmi Fejlődés és Béke Intézetet dr. Daniel La Parra, az Alicantei Egyetem rendes professzora (catedrático) képviselte. A Károli Gáspár Kutatóközpont részéről dr. Sütő Damir, a Központ kutatója és a nemzetközi kapcsolatokért felelős megbízottja vett részt a találkozón.

A találkozó munkarészében a résztvevők bemutatták két szervezetük programját, kiemelve a jövőbeni együttműködés néhány lehetséges formájára. A Társadalmi Fejlesztési és Béke Intézet elsődleges kutatási területei olyan témákat foglalnak magukban, mint a béketanulmányok, a regionális integrációs folyamatok, a közpolitikák, a társadalmi fejlődés, a szegénység és társadalmi kirekesztés, valamint a demokrácia és a sokszínűség.

A találkozó résztvevői közösen elismerték a tapasztalatcsere és a szervezetközi együttműködés fontosságát a két központ kutatási programjain belül. A potenciális együttműködés lehetőségei közé tartozik a két intézmény által szervezett tudományos és egyéb összejöveteleken való részvétel, folyóiratok és egyéb kiadványok szerkesztőbizottsági tagsága, tudományos cikkek és publikációk recenziója, és hasonlók.

A találkozó házigazdája által szervezett munkaebéden a Társadalmi Fejlesztési és Béke Intézet és a Károli Gáspár Protestáns Kutatóközpont közötti együttműködés kezdeti formáinak gyakorlatias kidolgozásáról részletesebben egyeztettek a szükséges előzetes lépésekről.