A Programtanács megtartotta a soros ülését

A Programtanács, a Károli Gáspár Protestáns Kutatóközpont szakértői testülete 2023. december 10-én tartotta soros ülését. A tanácskozást egy 2023. október 29-én megtartott előkészítő ülés előzte meg, amelyen meghatározták az ülés napirendjét.

A megbeszélésen a Károli Gáspár Protestáns Kutatóközpont hat kutatója közül öten vettek részt, akik közül egy online kapcsolódott be a tanácskozásba. A tanácsülést Szűcs Csaba vezette.

A Programtanács az ülés napirendjének nagy részét a szervezéssel, illetve a jövő év tavaszára tervezett második nemzetközi Károli fórum tematikus kidolgozásával kapcsolatos kérdéseknek szentelte. A tanács 2024. június 1-re tűzte ki a soron következő fórum időpontját. A Programtanács számos javaslat megfontolása után közös megegyezéssel határozta meg a Károli fórum MMXXIV. témáját, amely a „Protestáns világnézet – változások és kihívások” címet kapta.

A lezajlott ülés során a Tudományos Kutatómunka Szabálykönyvében (TKSz) foglaltaknak megfelelően a Programtanács egyhangú döntéssel Fic Dávidot, az Újvidéki Egyetem Természettudományi Karának mesterszakos hallgatóját kijelölte a Központ állandó külső munkatársának.