Eseménybejelentő: Károli fórum 2024

A Károli Gáspár Protestáns Kutatóközpont 2024. június 8-án (szombaton) rendezi meg második nemzetközi Károli fórumát. Az idei szimpózium átfogó témája: „A protestáns világnézet – változások és kihívások”. A konferencia 10 órakor kezdődik a kutatóközpont székházában (Szabadka, Proletár brigádok utca 90).

A Központ kutatói (dr. Urbán Dorottya, dr. Sütő Damir, Szűcs Kószó Izabella és Szűcs Csaba) mellett a a 2024-es fórum résztvevői dr. Lluís Català Oltra és dr. Daniel La Parra Casado az Alicantei Egyetemről (Spanyolország), valamint Fic Dávid és Morvai Rácz Richárd az Újvidéki Egyetem hallgatói.

A megnyitó ünnepséget, a köszöntő beszédek mellett a szabadkai Pro Musica kamarakórus, valamint a Dobó Petra (hegedű) és Dobó Nikolett (cselló) alkotta Fény duó vonós kamaraegyüttes fellépése teszi ünnepélyesebbé.

A 2024-es Károli fórum olyan kutatásokat mutat be, amelyek a protestantizmus egészségügyre és oktatásra gyakorolt hatásával, a vajdasági protestáns egyházak ifjúságával, a roma heteroidentitás tényezőivel az uniós országok társadalmi befogadási politikájában, a protestánsok mai Bácskába való betelepülésével Mária Terézia és II. József uralkodása idején, valamint az 1568-as tordai vallási türelmi ediktummal kapcsolatos kérdésekkel foglalkoznak.

A szervezők szeretettel meghívják a tudományos közösséget és minden érdeklődőt, hogy vegyenek részt az idei Károli fórumon. A kutatók előadásait követően a közönségnek lehetősége lesz részt venni a Fórumon felvetett kérdésekről szóló nyílt vitaülésen.

Hasonlóképpen, a szimpózium során a szervezők bemutatják az idei Károli Fórum konferenciakiadványát.

A rendezvény védnöke a Vajdasági Autonom Tartomány Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkársága.

A Károli Fórum programjának letöltéséhez kérjük kattintson ide.

A belépés díjtalan.