A közgyűlés megtartotta rendes ülését

A Károli Gáspár Protestáns Kutatóközpont közgyűlése 2024. május 5-én megtartotta rendes évi ülését a Károli Könyvtár olvasótermében. A közgyűlést Szűcs Kószó Izabella, a Kutatóközpont elnökasszonya vezette. 

A közgyűlés az előző ülés jegyzőkönyvének jóváhagyását követően elfogadta a Károli Könyvtár és a Kutatóközpont Programtanácsa által benyújtott 2023. évi tevékenységi beszámolókat. 

Birkás Mónika, a Károli Könyvtár Bizottságának tagja tájékoztatta a közgyűlést a könyvtár elektronikus bibliográfiai adatbázisának kialakításával kapcsolatos előrehaladásról, valamint a könyvtár következő időszakra tervezett tevékenységeiről. A könyvtár jelenlegi állománya összesen kb. 15.000 egységet tartalmaz. 

A második nemzetközi Károli fórum szervezőbizottsága beszámolt a konferencia előkészületeinek jelenlegi állásáról, a résztvevők számáról, a Károli fórum napirendjéről, valamint a 2024. június 8-ra tervezett konferenciával kapcsolatos különböző egyéb kérdésekről. 

Végül a közgyűlés elfogadta a Kutatóközpont alapszabálya módosítását, amely lehetővé teszi a közgyűlés számára, hogy a Kutatóközpont elnöke mellet kijelölhet még egy törvényes képviselőt. A határozatot követően, a közgyűlés Szűcs Csabát, a Központ kutatóját választotta meg a szervezet kiegészítő törvényes képviselőjének.