Károli Könyvtár és a körzeti törzskönyvtár értekezlete

A szabadkai Városi Könyvtárban április 19-én, Berényi Eszter, az észak-bácskai törzskönyvtári szakszolgálat vezetője és Szücs Csaba, a Károli Könyvtár Szervező Bizottság tagja, munkamegbeszélést tartottak. A beszélgetés fő témája az volt, hogy milyen feltételeket szükséges betölteni a Károli Gáspár Kutatóközpontnak mint alapítónak, a Károli Könyvtár hivatalos megnyitásához.

Szücs Csaba beszámolója szerint, a Károli Gáspár Protestáns Kutatóközpont könyvtára számos fontos tudományos kutatási forrást tartalmaz, és a cél az, hogy ezt az anyagot hozzáférhetővé tegyék a szabadkai lakosság és a környéken élők számára. Az elkövetkező időszakban a Kutatóközpont munkafolyamatot határoz meg annak érdekében, hogy sikeresen bejegyezhesse a könyvtárat és megnyithassa kapuit a nagyközönség előtt.

Berényi Eszter rámutatott arra, hogy a Szabadkai Városi Könyvtár, mint az észak-bácskai körzet törzskönyvtára, feladatai közé tartozik, hogy számon tartsa, segítse az ide tartozó könyvtárakat, fiókkönyvtárakat, iskolakönyvtárakat. A szakszolgálat segíti a könyvtárosokat a szakvizsga megszerzésében, az állomány bővítésében, katalogizálásában.

A megbeszélésen résztvevő felek elkötelezettek a Kutatóközpont könyvtárának megnyitása mellett, és bíznak abban, hogy a tervezett munkafolyamat segítségével hamarosan elérhetővé válnak majd a különféle kiadványok és információk az érdeklődők számára.